Wetgeving

Regelgevingsbewaking:


Door een dagelijkse opvolging van nieuwe wet- en regelgeving te verzorgen, helpt FEGRA haar leden om op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen die invloed kunnen hebben op hun bedrijf en sector. Dit omvat wetgeving met betrekking tot zaken als meststoffencontaminanten, en mogelijk andere sectorspecifieke onderwerpen. 

Deze service kan een cruciale rol spelen in het ondersteunen van bedrijven bij het voldoen aan de steeds veranderende regelgeving zodat deze zich beter kunnen voorbereiden op toekomstige eisen en wijzingen, wat een duurzame bedrijfsvoering kan bevorderen doordat dit onder meer de adminstratieve lasten voor bedrijven vermindert. 

We hebben hiervoor op onze website een apart luik voorzien. Dit document is nog onder constructie, maar wordt zo snel als mogelijk met u gedeeld. In dit document kan u ook een onderdeel 'kwaliteit' terugvinden dewelke zal weergeven welke veranderingen voorzien/van toepassing zijn met betrekking tot contaminanten. 

Let op: deze lijsten zijn niet-exhaustief en worden steeds zo goed en tijdig mogelijk aangepast. We streven ernaar om steeds de meest recente versies op onze website beschikbaar te maken. Aarzel niet om via info@fegra.be te informeren of de versies die weergegeven zijn, de laatste versies zijn. FEGRA is niet verantwoordelijk voor eventuele onvolledigheden of fouten.


Enkele handige links m.b.t. contaminanten: 


Deze database biedt een handig overzicht van de huidige EU-regelgeving voor contaminanten volgens diverse geconsolideerde Europese Verordeningen en Richtlijnen, alsook mogelijke toekomstige Maximale Limieten of Richtwaarden in zowel (on)verwerkte dierenvoeders als (on)verwerkte levensmiddelen.


Actieve stoffen (gewasbeschermingsmiddelen(residuen)):

Deze database biedt een overzicht voor actieve stoffen (insecticiden, herbiciden, fungiciden, enz.) waarbij het risico bestaat dat de toelating ingetrokken wordt. Deze tool wordt opgesteld op basis van alle informatie die beschikbaar is op EU-niveau (o.a. wijzigingen in de toelating voor gebruik, huidige en toekomstige MRL's, het instellen van importtoleranties, noodtoelatingen, RASFF-kennisgevingen, enz.). 


Deze database biedt een overzicht van de oude, huidige en toekomstige MRL's voor onverwerkte FEED- en FOOD-producten.


De database bevat informatie over actieve stoffen (inclusief stoffen met een laag risico of die in aanmerking komen voor vervanging) en stoffen die al dan niet zijn goedgekeurd in de EU. Sommige beschermstoffen en synergistische middelen zijn ook opgenomen, maar deze zijn nog niet beoordeeld op EU-niveau.